logo Praktijk Ment

MENU

Psychologenpraktijk gespecialiseerd in mensen met een (verstandelijke) beperking

martijn houkesMartijn Houkes

Ik ben Martijn Houkes, gezondheidszorgpsycholoog (GZ psycholoog)/orthopedagoog. Elke maandag werk ik voor praktijk Ment in Arnhem. Vier dagen in de week werk ik bij een grote organisatie voor ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking in Tiel. Ik ben geboren in Nijmegen. 

Wat drijft mij ? Ik vind dat iedereen, ook mensen met een beperking,  recht hebben  op een goede  behandeling bij psychische klachten. En een behandeling moet dan ook passen bij de cliënt en betrokkenen. Mijn passie is om bij te dragen aan het psychisch welbevinden van mensen met een beperking. Mijn doel is daarom ook om bestaande behandelmethoden zo toe te passen dat ook mensen met een beperking  daar profijt van hebben.

Inmiddels werk ik al twintig jaar met mensen met autisme en/of een verstandelijke beperking.  Momenteel ben ik ook in opleiding als seksuoloog NVVS.

Ik ben lid van NVO (Nederlands Vereniging van Orthopedagogen), VEN (Vereniging EMDR Nederland) en NVVS (Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie). Ik sta ingeschreven in het BIG register (registratie nummer 9063781925) als GZ- psycholoog.    


trudeke navarroTrudeke Navarro

Ik ben Trudeke Navarro en hieronder lees je wie ik ben en wat ik voor je kan betekenen. Ik heb mijn studie orthopedagogiek in 2004 afgerond. Hierna ben ik gaan werken als orthopedagoog/ gedragskundige bij zorginstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik ben lid van de NVO en beschik over de basisaantekening diagnostiek. In 2013 heb ik samen met Martijn Praktijk Ment opgericht. Daarnaast ben ik sinds 2016 werkzaam in verschillende rollen als projectleider vanuit mijn adviesbureau ‘Ment-advies’.

Bij Praktijk Ment zullen we elkaar ontmoeten tijdens het intakegesprek. Tijdens dit gesprek hoor ik graag van jou wat jouw vraag is en waar Praktijk Ment je bij kan helpen. Ook zal ik uitleg geven over de werkwijze bij Praktijk Ment en de financiering van de behandeling. Wanneer je besluit om met behandeling bij Praktijk Ment te starten, zorg ik voor het inplannen van de behandeling bij een van mijn collega’s. 


ansAns Baars-Geerdink

Mijn naam is Ans Baars-Geerdink, ik ben orthopedagoog, GZ-psycholoog en EMDR therapeut en ik werk al heel wat jaartjes met mensen met een verstandelijke beperking en psychische problemen. Op vrijdag werk ik bij Praktijk Ment en wanneer jij bij ons komt, heb je vragen of last van dingen waardoor jij je niet prettig voelt. Jij wilt hier graag van af, je wilt er meer inzicht in krijgen of leren hoe je hier het best mee om kunt gaan.

Ik vind het erg belangrijk dat iedereen op de juiste manier gehoord, gezien en begrepen wordt. Zeker wanneer dit moeilijker wordt en dit niet (meer) vanzelfsprekend is. Door ingrijpende of nare gebeurtenissen in je leven, door omstandigheden waar jij niet altijd iets aan kunt doen, of door andere redenen kan (kortdurende) behandeling nodig zijn.

Samen met jou ga ik op zoek, waar je klachten vandaan komen, waar je krachten zijn gebleven en hoe ik je het best weer op weg kan helpen, om zelf weer in beweging te komen, naar je eigen ik, met een prettiger gevoel over je leven.

Hiervoor gebruik ik cognitieve gedragstherapie met onder andere EMDR en Mindfulness.


RoderickRoderick Stol

Mijn naam is Roderick Stol. Ik ben GZ-psycholoog, orthopedagoog en EMDR-therapeut.

Voor vier dagen in de week werk ik al jaren binnen een grote organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een (verstandelijke) beperking en psychische problemen/klachten. Op de dinsdag ben ik werkzaam voor Praktijk Ment.

Wat ik vooral belangrijk vind is dat ik iemand kan helpen met zijn/haar klachten of vragen (bijvoorbeeld met angsten, een vol hoofd, stemmingsproblemen of terugdenken aan nare gebeurtenissen). De behandeling richt ik met jou zo in, zodat jij het beste geholpen wordt. Samen besluiten we welke behandelingmethode hier het beste bij past; bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie, EMDR of een andere behandeling.

Ik ben lid van de NvGZp (Nederlandse Vereniging voor GZ-psychologen) en sta ingeschreven in het BIG register als GZ-psycholoog (registratienummer: 899 2544 9325).


wilWilly Jutten

Ik ben Willy Jutten, orthopedagoog /GZ-psycholoog.

Jij hebt vragen of last van dingen waardoor jij je niet prettig voelt. Graag wil ik helpen. Door samen te kijken naar:

  •  waar heb jij last van
  • samen onderzoeken hoe dat in elkaar zit en
  • kijken of dat anders kan

zodat jij je prettiger voelt en er minder last van hebt.

Hierbij maak ik gebruik van verschillende manieren, EMDR, Cognitieve Gedragstherapie (CGt) en Oplossingsgericht

Ik werk op woensdag en donderdag voor praktijk MenT


moniqueMonique Gerrits

Ook ik ben orthopedagoog / GZ-psycholoog. Heel lang heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking totdat ik EMDR leerde. Daar was ik zo enthousiast over, dat ik me helemaal ben gaan specialiseren daarin. EMDR helpt heel erg goed bij mensen die last hebben van herinneringen aan nare gebeurtenissen die ze hebben meegemaakt. En dat kunnen kinderen, jongeren, volwassenen of bejaarden zijn. Met of zonder beperking, dat maakt eigenlijk helemaal niets uit want het blijkt dat heel veel mensen last hebben van een vol hoofd, wisselende stemmingen etc. door alles wat ze hebben meegemaakt aan nare dingen. Ik werk dan ook als EMDR-therapeut voor Praktijk Ment, maar ook nog voor andere praktijken. Mijn werkdag bij Praktijk Ment is donderdag.


mariekeMarieke Verhoeven

Ik ben Marieke Verhoeven en afgestudeerd als orthopedagoog. Ik heb langere tijd gewerkt in het speciaal onderwijs voor kinderen en jongeren met beperkingen op het gebied van leren en gedrag. Op dit moment werk ik ook bij een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg. Hier onderzoek en behandel ik kinderen en jongeren met diverse problemen. Ik ben lid van de NVO met een diagnostische aantekening en sta ingeschreven in het kwaliteitsregister jeugd (SKJ). Bij Praktijk MenT kun je me tegenkomen als je een diagnostisch onderzoek ingepland hebt staan. Soms is het namelijk nodig om preciezer te weten waar je goed in bent en wat je lastig vindt. Dat kan zijn omdat je tegen problemen aanloopt en omdat je hier graag hulp bij wilt. Maar ook omdat het nodig is om te weten wat je kunt en aankunt op het gebied van werk en (zelfstandig) wonen. We kunnen kijken naar zaken die te maken hebben met leren en verwerken van informatie (intelligentieonderzoek), maar ook met omgaan met anderen, sociale vaardigheden of dagelijkse vaardigheden. Ik vind het heel belangrijk dat je je tijdens de afname van het onderzoek ontspannen voelt en jezelf kunt zijn, alleen dan kun je laten zien wie je bent en wat je kunt. Hier besteed ik dan ook veel aandacht aan tijdens onze afspraak, met humor, met ontspanning tussendoor, vooral wat voor jou werkt zodat jij je op je gemak voelt.


robinRobin Nielen

Ik ben Robin Nielen en ik ben in 2018 afgestudeerd als Psychomotore Therapeut. Ik help graag mensen die een hulpvraag hebben. Samen gaan we werken aan bijvoorbeeld je angstige gevoelens of het leren aangeven van je grenzen. Ook kan ik je bijvoorbeeld helpen bij het leren voor jezelf op te komen. Ik vind het belangrijk om jou weer in je kracht te zetten. Dit doen we door middel van bewegingsactiviteiten. Met mij zal je dus weinig aan tafel zitten, maar vooral bezig zijn.