logo Praktijk Ment

MENU

Psychologenpraktijk gespecialiseerd in mensen met een (verstandelijke) beperking

Allereerst vinden we het belangrijk om jou goed te begrijpen. Wat is je vraag precies?  Ook vinden we het belangrijk dat jij goed wordt ge├»nformeerd over wat je zou kunnen doen. Jij maakt dan de keuze voor het onderzoek, begeleiding of de behandeling die het best bij je past.  Ook is belangrijk dat we een fijn tempo aanhouden.  Soms herhalen we dat wat je lastig vindt.

Onze werkwijze is als volgt:

  1. We starten altijd met een kennismakingsgesprek. We willen weten wie jij bent en wat je vraag is. Daarna zullen we vertellen wie wij zijn en wat we voor je kunnen betekenen. Na het kennismakingsgesprek ontvang je van ons een brief waarin we schrijven op welke manier we je denken te kunnen helpen. Ook ontvang je een toestemmingsverklaring die jij (en indien van toepassing je mentor/bewindvoerder/curator) ondertekent wanneer je bij onze praktijk wilt aan de slag wilt.
  2. Wanneer we de ondertekende toestemmingsverklaring hebben ontvangen, nemen we contact met je op om een eerste afspraak voor behandeling in te plannen. We zullen je dan ook laten weten met welke behandelaar je aan het werk gaat.
  3. Het onderzoek of de behandeling vindt plaats in onze praktijk. Aan het begin en aan het einde van de behandeling word je gevraagd om een vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst gaat over de klachten waarvoor je bij ons in behandeling bent gekomen. De uitslagen van deze vragenlijsten worden (geanonimiseerd) verstuurd naar naar de Stichting Benchmark GGZ. Wanneer je niet wilt dat deze gegevens worden verstuurd, kun je dit bij ons aangeven.
  4. Aan het eind van het traject hebben we samen een eindgesprek. Zijn je vragen beantwoord? Zijn je klachten over? Ook vragen we je dan om te vertellen of je tevreden bent over Praktijk Ment. Misschien zijn er dingen die we beter of anders hadden kunnen doen. Dit horen we graag zodat wij daar van kunnen leren! Ter afsluiting ontvang je van ons een eindverslag.